چاپ افست چیست؟ این تایپ چاپی در صنعت چاپ، از رایجترین شیوهها میباشد که جهت چاپ کردن انواع کارت ویزیتها، اعلامیهها، پوستر، کاتالوگ و غیره به کار میرود. این نوع از چاپ فرایند چند مرحلهای میباشد که از مرحله طراحی شروع شده و به ایجاد یک چاپ افست با کیفیت ختم میشود. اینکه چاپ افست چیست و چگونه میتوان به شیوه درست از آن استفاده کرد نیاز به کمی بررسی دارد. افست را میتوان با استفاده از انواع رنگها بر روی کاغذ در تیراژ بالا اجرا کرد. در زندگی روزمره ما شاهد استفادههای متعدد و مکرری از چاپ افست هستیم که نمونههایی از این نوع چاپها را در چاپ روزنامه، کتاب، انواع مدارک، اسناد و غیره میبینیم. البته این چاپ دارای انواع مختلفی است و اینکه کدام یک از این شیوههای چاپی را انتخاب کنیم در وهله نخست به نوع کار و پروژه بستگی دارد که ما از روند چاپ انتظار داریم. این شیوه چاپی در قرن ۱۹ برای نخستین بار استفاده شد و پس از آن نیز تغییرات متعددی پیدا کرده و به ویژگیهای مختلف آن افزوده شده است، به طوری که در حال حاضر انواع مختلف چاپ افست از جمله چاپ افست سنتی و چاپ افست مدرن را داریم. افست از قدیمیترین شیوههای چاپ است که آن را با نام لیتوگرافی نیز میشناسیم.
کاربردهای چاپ افست
افست گستردگی زیادی دارد و میتوان آن را بر روی متریالهای متفاوتی اجرا کرد که رایجترین این موارد و متریالها عبارتند از:
-
چاپ روزنامه و کتاب
در پاسخ به این سوال که چاپ افست چیست؟ گفتیم که چاپ افست از متداول ترین شیوههای چاپی است به طوری که این روش چاپی را به طور مکرر میتوان بر روی بسیاری از وسایل دور و اطرافمان دید که روزنامهها نمونهای از آن هستند، چون استفاده از چاپ افست برای تهیه روزنامه مزیتهای زیادی دارد، یعنی میتوان با سرعت بسیار بالا و قیمت پایینی انبوهی از روزنامهها را به این شیوه چاپ کرد. البته چاپ روزنامه تنها کاربرد استفاده از آن نیست و چاپ افست برای چاپ کتاب نیز روش متداولی است که برای این کار نیز همچنان ویژگی هایی مانند سرعت بسیار بالا و امکان چاپ کردن در تیراژ بالا مطرح میشود. به طوری که با وجود رواج پیدا کردن چاپ دیجیتال همچنان بسیاری از ناشران ترجیح میدهند که از چاپ افست استفاده کنند. برای چاپ بسیاری از مدارک و اسناد قانونی نیز چاپ افست به کار میرود، علاوه بر آنکه بسیاری از نوشتهها و تبلیغات بر روی بستهبندیهای مختلف محصولات از همین روش چاپی هستند.
-
چاپ در کارتن سازی
مورد دیگر و این سوال که در صنعت کارتن سازی نقش چاپ افست چیست؟ استفاده از چاپ افست در کارتن سازی بسیار حائز اهمیت می باشد. چرا که البته استفاده از این شیوه چاپی کارآمد و با کیفیت و در عین حال مقرون به صرفه در این صنعت بسیار مهم است، چون یکی از ویژگیهای مهم محصولات بستهبندی شده کیفیت بستهبندی و چاپ آنها میباشد. با توجه به همین مورد حتماً باید از یک شیوه چاپی استفاده شود که در کنار کیفیت بالا ظرافت قابل توجهی نیز برای محصول داشته باشد و بتواند رضایت مشتری را به دست بیاورد. از روشهای مهم جهت بستهبندی و در نهایت تبلیغ محصول مورد نظر انجام چاپ افست بر روی آن میباشد.
روند انجام چاپ نیز به این شکل است که ابتدا جوهر مورد نظر از یک صفحه لاستیکی منتقل میشود که قبل از مرحله چاپ میباشد، به بیانی این شیوه از چاپ ثابتترین شیوه جهت حفظ کردن دقیق و منظم تطابق رنگها محسوب میشود، بنابراین برای آن دست از چاپهایی که نیاز به چاپ ثابت دارند مانند بروشورها، کارت پستال، کارتهای ویزیت، فرمهای چاپ شده از پیش و غیره مناسب است.
-
مزایای چاپ افست
مزیتهای خوب این روش چاپی موجب شده است جزء پراستفادهترین و مهمترین شیوههای چاپی باشد که عبارتند از:
در این روش چاپی از چاپ کاغذ هیچ ردی دیده نمیشود، یعنی شما در نهایت چاپی تضمین شده و با کیفیت بالا را خواهید داشت.
در این شیوه چاپ کیفیت رنگ ها کاملاً تضمین شده هستند و چاپخانه می تواند محصول چاپی مورد نظرش را با اطمینان بالا و رنگ های واقعی آن به مشتری خودش تحویل دهد.
در چاپ افست برخی از رنگ ها مانند رنگ فسفری، نقرهای و طلایی در دسترس می باشند، یعنی این نوع از رنگ ها قابلیت چاپ به صورت مجزا را دارند که با نام تجاری پنتون شناخته می شوند.
این شیوه چاپ گسترده تر از روش های دیگر است و می توان آن را بر روی انواع پلاستیک ها و کاغذها اجرا کرد.
قیمت چاپ افست در مقایسه با دیگر چاپ های نامناسب و بی کیفیت بسیار معقول است. در کنار تمامی موارد بالا یک ویژگی دیگر در چاپ افست وجود دارد و آن هم ایجاد برش های دقیق می باشد. یعنی معمولاً این شیوه از چاپ مناسب با کار اپراتور می تواند برش های بسیار تمیز و دقیقی را ایجاد کند. علاوه بر آن کاغذهایی که در آن مورد استفاده قرار می گیرند، تنوع خوبی دارند، یعنی شما در این شیوه می توانید از انواع کاغذها با جنس و گرماژ متفاوت استفاده کنید. مضاف بر اینکه عمر دستگاه چاپ افست طولانی تر از دیگر دستگاه های چاپ است که این موضوع به عدم تماس مستقیم سطح چاپ و صفحه فلزی زینک مربوط می شود. در کنار این موضوعات نیز میتوان به کاهش مقدار دور ریز کاغذها در روند چاپ افست اشاره کرد.
معایب چاپ افست
یک نقض در روند چاپ افست وجود دارد، یعنی پس از آنکه شما چاپ را شروع کردید نمی توانید هیچ گونه تغییری را در آن اعمال کنید. بنابراین باید از همان ابتدای چاپ دقت و توجه لازم را داشته باشید. مورد دیگر در خصوص چاپ افست این است که زمان زیادی برای چاپ نیاز خواهید داشت که گاهی اوقات تا ۱۵ روز این زمان طول می کشد. به همین دلیل اگر برای انجام دادن چاپ عجله دارید چاپ دیجیتال را جایگزین چاپ افست کنید. که در زمان بسیار کوتاه و به صورت آنی انجام می شود. از طرف دیگر چاپ افست نمی تواند به تمیزی و حرفهای بودن چاپ دیجیتال برسد، مثلاً شما هنگام انجام دادن چنین چاپی می توانید تصاویر را برای انجام چاپ از یک فایل الکترونیکی منتقل کنید موضوعی که در روند چاپ افست کارساز نیست.
کلام پایانی
برای انتهای مقالهی شما در مورد چاپ افست، میتوانید این پاراگراف را به عنوان سخن آخر اضافه کنید: در نهایت، چاپ افست به عنوان یکی از مهمترین روشهای چاپ، توانسته است به نیازهای مختلف صنعت چاپ پاسخ دهد. با وضوح بالا، کیفیت مناسب، هزینه مقرون به صرفه و قابلیت چاپ در تیراژهای بالا، این تکنیک چاپ به عنوان یک ابزار قدرتمند در دسترس صنعتگران قرار دارد. امیدواریم توانسته باشیم با این مطلب کمکی به شما کرده باشیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر از باقی قسمت های وب سایت نیز می توانید دیدن فرمایید. همچنین در صورت نیاز به مشاوره، کارشناس مجموعه پاسخگوی شما خواهد بود.